Legendariska Heart till Gröna Lund

Heart bildades 1973 i Vancouver, BC. 1975 släpptes albumet ”Dreamboat Annie” som gav dem global framgång. De blandar utan ansträngning ljudbilden från 70-talets hårdrock och akustisk rock, punk och ibland till och med symfonisk rock.

Heart är ett band som trotsar alla genres och som inga andra har påverkat en mängd mainstream- och undergroundartister under en karriär som sträcker sig över fem årtionden. De har över 35 miljoner sålda album internationellt varav över 22 miljoner enbart i USA tillsammans med tjugo topp 40-singlar och har också uppnått fantastisk streaming. Heart har släppt 16 studioalbum, 7 livealbum, 8 samlingsalbum och 64 singlar. De nuvarande medlemmarna är Nancy Wilson (sång, kör och akustisk gitarr), Ann Wilson (sång och flöjt), Ryan Wariner (sång och gitarr), Ryan Waters (gitarr), Paul Moak (gitarr, keyboard och kör), Tony Lucido (bas och kör) och Sean T Lane (trummor).

Världsturnén Royal Flush Tour 2024, som är deras första på fem år, tar dem ut i Nordamerika och Europa och till städer som bland andra Portland, Montreal, Detroit, London samt New Orleans Jazz and Heritage Festival.

Gröna Lund är mycket glada över att deras Sverige-konsert blir på Gröna Lunds Stora scen – den 24 juni kl. 20.00 får vi njuta av deras fantastiska låtskatt av globala listtoppande klassiska hits, inklusive “Magic Man”, “Barracuda”, “Crazy on You” och “These Dreams”.

Gröna Lund

Relaterade artiklar