THE GEMS: debutalbumet “Phoenix” släpps imorgon + lyric video till 5:e singeln “Fruits Of My Labour” ute nu!

Photo credit: Gustaf Sandholm Andersson]

THE GEMS, släpper imorgon, fredag 26 januari, sitt debutalbum Phoenix (via Napalm Records) och har redan laddat upp inför releasen genom att släppa sin femte singel “Fruits Of My Labor” med en lyric video!

Trion bestående av tre ex-Thundermother-medlemmar, Guernica Mancini, Emlee Johansson och Mona “Demona” Lindgren, fångade musikbranschens uppmärksamhet redan innan de hade ett namn. De började spela live internationellt när de bara hade släppt en fristående singel och spelades dessutom frekvent på Tysklands listor.

Medlemmarna i The Gems hamnade på plats nummer 6 på de officiella tyska albumlistorna två gånger med sitt tidigare band och uppträdde på många stora internationella festivaler som Wacken, Sweden Rock och Alcatraz. Bandet har också turnerat med det ikoniska rockbandet Scorpion som support. Med sitt debutalbum Phoenix reser sig THE GEMS ur askan, redo att ta över rockscenen.

The Gems om Phoenix:
“Phoenix markerar början, uppkomsten av THE GEMS. Det här albumet tar dig med på en resa genom en av våra tuffaste tider. Genom denna kreativa process kunde vi verkligen gräva djupt och släppa en massa känslomässigt bagage och hitta sann lycka i musik igen. Den nyfunna friheten som vårt band har fått lyser igenom på detta album. Vi kunde inte vara stoltare över vad vi har åstadkommit och det sanna Rock n Roll-systerskapet och gemenskapen som vi har byggt upp under dessa få månader av vår existens. Phoenix är det perfekta albumet för alla som går igenom en tuff tid och fått mattan bortdragen under sina fötter men på något sätt finner styrkan att återuppbygga. Du kommer att få hela spektrumet av känslor, mästerligt producerade av vår kära vän Johan Randén, som vi också skrivit några av låtarna med. Vi hoppas att folk kommer att älska Phoenix och verkligen njuta av den episka resan som detta album tar dig med på.”

Du kan förbeställa albumet här!

Tracklist Phoenix:
1          Aurora – Interlude           
2          Queens 
3          Send Me To The Wolves
4          Domino 
5          Silver Tongue     
6          Undiscovered Paths        
7          Maria’s Song – Interlude
8          Ease Your Pain    
9          Running
10        Renaissance – Interlude
11        Like A Phoenix   
12        P.S.Y.C.H.O         
13        Kiss it Goodbye 
14        Force Of Nature
15        Fruits Of My Labor           
16        Like A Phoenix – Acoustic Version             

THE GEMS on “Fruits Of My Labor”:
“This song is about overcoming and appreciating the struggles on the way to making your dreams come true.

“Captivating, chanting intro track “Aurora” allows vocalist Guernica Mancini’s distinctive, strong and bluesy vocals shine, and sets the scene before the catchy rock’n’roll anthem “Queens” roars as a celebration of feminine power. Standing up for oneself, fighting back and rising above are some of the main lyrical themes of Phoenix, which “Send Me To The Wolves” is an outstanding example of. The song’s storyline champions overcoming and not giving in to oppressors. Songs like “Domino” and “Kiss It Goodbye” take THE GEMS’ grooviness to the level of legendary classic rock bands, while high-energy songs such as “P.S.Y.C.H.O.”“Silver Tongue” and “Force Of Nature” add a playful, feel-good touch to the album. With emotional tracks like “Undiscovered Paths” and “Fruits Of My Labor”THE GEMS bring significant depth and variety to the album, distancing themselves from their history.

Stunning interlude “Maria’s Song”, featuring violinist Maria Jern, fades into the touching ballad “Ease Your Pain” – giving extra space to the exceptional guitar work of Mona “Demona” Lindgren. Following track “Running” shines as a surefire future hit with more impressive guitar work and Emlee Johansson’s hard-hitting drums, before the beautifully stripped-down acoustic version of “Like A Phoenix” – backed with acoustic guitar by producer Johan Randén – wraps up THE GEMS’ debut album. Phoenix was mastered by Plec Johansson (Soilwork, Hank von Hell, Firewind) and its artwork was created by ex-Thundermother member Giorgia Carteri (Soilwork, The Night Flight Orchestra).

 It is clear that the seasoned musicians of THE GEMS won’t settle in the shadows of their prior successes. With their fresh, convincing debut offering, THE GEMS take a stand and leave the past behind. Make no mistake – with PhoenixTHE GEMS will conquer the international rock scene in a heartbeat.”

THE GEMS:
Guernica Mancini – Vocals
Emlee Johansson – Drums
Mona Lindgren – Guitar, Bass

FACEBOOK

INSTAGRAM

TIKTOK

Relaterade artiklar