Tunga helkvällar – Behemoth tar med Testament till Malmö och Uppsala

Det ikoniska black metal-bandet Behemoth åker ut på ’O Father O Satan O Svmmer Tour 2024’ och gör två stopp i Sverige. De kommer till Slagshuset, Malmö 15 juli och till Parksnäckan, Uppsala 16 juli. Dessutom tar de med thrash metalbandet Testament som special guests. Räkna med två av sommarens absolut tyngsta helkvällar.

Behemoth i allmänhet – och bandets sångare Adam ”Nergal” Darski i synnerhet – har stångats med den katolska kyrkan i hemlandet Polen i årtionden. Behemoth och Nergal har inte mycket till övers för institutionaliserad religion. Och Nergal har fått betala priset genom rättegångar gällande brott mot landets blasfemilagar.

Utöver allt det där serverar bandet sin kritik till sprakande blackend death metal. Med sådan tyngd och lidelse att själva påven antagligen inte kan motstå att headbanga lite så där i smyg. När de kommer till Sverige har de dessutom med sig Bay Area-ikonerna Testament som special guests. Pionjärer som gjort sig kända som evigt trogna thrash metal-soundet, men som även tillfört progressiva metal-element i sin musikmix.

BEHEMOTH
Special guests: 
Testament
15 juli:
 Malmö | Slagthuset
16 juli: Uppsala | Parksnäckan

Biljetterna släpps 31 januari kl 10:00 via Tickster!

Relaterade artiklar