Amon Amarth klara för Liseberg

Det svenska death metal-bandet Amon Amarth gör i sommar en efterlängtad entré på Lisebergs Stora Scen. Det blir en kväll fylld av melodiska riff, growlsång och texter om vikingakrigare och gudars vrede som inget metal-fan vill missa. Den 31 augusti gör de debut på Stora Scenen på Liseberg.

Annons 

 

– Amon Amarth bjuder alltid på spektakulära shower och har en självklar plats inom genren. Vi är stolta över att för första gången få presentera dem på Lisebergs Stora Scen, säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg.

Bandet bildades 1992 i Tumba, och har sedan dess byggt upp ett välförtjänt rykte som ett storslaget liveband. Med sina episka texter inspirerade av nordisk mytologi och monsterhits som ”Twilight Of The Thunder God” och ”Guardians Of Asgaard” har de nått stor internationell framgång med oerhört hängivna fans. Idag har de över 1 miljon lyssnare i månaden på Spotify, och har därmed etablerat sig som en av de mest bländande stjärnorna på metal-himlen.

Med 12 inspelade studioalbum i ryggen och bland annat en Grammisnominering 2023 för årets hårdrock/metal, är det inte så konstigt att de headlinat flera musikfestivaler både internationellt och på hemmaplan.

Datum:
31 augusti – Amon Amarth, Stora Scenen, Liseberg.

Konsertbiljetter släpps kl. 09 på liseberg.se.

Relaterade artiklar