DOWNTOWN RIOT 2024 släpper ytterligare fyra akter

Vi har varit sjukt peppade med den lineup vi hittills släppta med band som The Night Flight Orchestra, Avatarium, Crank, Wormwood, Man Machine Industry, Xorsist, Faustus och Khaion. En makalös line-up, vi vet, men vi är inte klara än… Vi adderar härmed stolt: CYHRA, THE GEMS, VÄRLDEN BRINNER och BLOODSTAIN!

Annons 

 

BILJETTER KÖPER DU HÄR.

CYHRA

Detta stjärnspäckade band grundades 2017 av sångaren Jake E (ex-Amaranthe) och gitarristen Jesper Strömblad (The Halo Effect/ex-In Flames), därefter adderades sologitarristen Euge Valovirta (ex-Shining) och trummisen Alex Landenburg (Kamelot). En hyllad debut släpptes och bandet har sedan dess turnerat flitigt och 2019 kom andra succéplatan. Förra året förstärktes bandet av gitarristen Marcus Sunesson (ex-The Crown/Engel) och släppte ”The Vertigo Trigger”. Med denna dunderplatta är Cyhra mer redo än någonsin att möta publiken!

THE GEMS

Ni som var på Downtown Riot förra året fick uppleva något unikt, då detta gäng gjorde sin allra första spelning i Stockholm hos oss – som första band ut! Publiken tog emot The Gems med öppna armar när de kickade igång festivalen och sedan dess har bandets karriär gått som tåget. The Gems är rutinerade musiker som med sitt tidigare band turnerat världen över, bl.a. som support till Scorpions på deras Nordamerikaturné. Efter intensivt låtskrivande släpptes det explosiva debutalbumet ”Phoenix” i januari och vi är grymt taggade på att åter få se The Gems köra över oss med sin riviga scenshow och en massa nya låtar på repertoaren! 

VÄRLDEN BRINNER

Efter att ha tagit punkscenen med storm sedan 2017 när första EP:n släpptes, så har Världen Brinner inte haft några som helst planer på att tagga ner. Med rå energi, starka melodier och intensiva liveframträdanden har de blivit en kraft att räkna med. Senaste albumet “RESET” går från förtvivlan till hopp, men budskapet går inte att ta miste på – kvinnor ska ta plats och världen borde vara en bättre plats för alla! Tryck på Reset och starta om tillsammans med Världen Brinner. 

BLOODSTAIN

Bloodstain är ett ungt thrashband från Stockholm som blandar frenesi, melodi och groove med precision. Bandets resa började med den lokala musiktävlingen Lidingö Rock. Där kom de på en hedrande andraplats och tog även hem pris för ”Bästa gitarrist”, som för första gången tilldelades två gitarrister – gitarrduon i Bloodstain! Håll utkik efter debut-EP:n som släpps senare i vår, detta är brutalt bra. 

BILJETTER HITTAR DU HÄR

Bra länkar att hålla koll på:

Downtown Riot Facebook
Downtown Riot Instagram
Downtown Riot 2024 Facebook Event
Downtown Riot 2024 Tickets via Tickster.com

Relaterade artiklar