Första NoExcuse Festivalen: En rockfestival utöver det vanliga!

NoExcuse Festival är en ny festival med endast kvinnligt kodade front/bandfigurer som går av stapeln i Sätila, 26-27 juli 2024. Arrangören avslöjar ambitiösa planer för ett unikt evenemang som kommer att sätta Sätila på kartan för musik och mångfald.

Annons 

 

NoExcuse Festivalen tar ett djärvt steg mot musikens framtid genom att vara den första rockfestivalen där det endast är band med kvinnligt kodade frontfigurer på scenerna. Arrangörerna strävar efter att visa att det inte längre finns någon ursäkt för övriga rockfestivaler att inte satsa på mångfald.

För att tilltala en mångfaldig publik kommer NoExcuse Festivalen att erbjuda en mängd olika genrer inom metal och rockmusiken i form av en varierad lineup bestående av 26 band från Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Norge och Finland med flera. Alltså en festival där musikälskare kan njuta av olika stilar och upptäcka nya favoriter.

Inkludering av kvinnor i branschen:
För att ytterligare stärka mångfalden utforskar NoExcuse Festivalen möjligheten att inkludera kvinnor från olika branscher, så som tatuerare, försäljare, kvinnliga bryggmästare, osv. Detta initiativ strävar efter att skapa en festivalupplevelse som inte bara hyllar musiken utan också belyser och stöder kvinnors arbete inom alla delar som är så viktiga för metalkulturen.

Unik festivalplats:
Festivalområdet kommer att erbjuda campingalternativ och är beläget bara ett stenkast från en idyllisk strand. Med dess natursköna omgivningar och unika atmosfär, positionerar sig NoExcuse Festivalen som en av de mest minnesvärda festivalplatserna i Sverige i dag.

Om NoExcuse:
NoExcuse är en passionerad ideell förening som strävar efter att skapa en inkluderande och minnesvärd festivalupplevelse. Genom att lyfta fram kvinnliga röster och främja mångfald inom musikindustrin strävar NoExcuse Festivalen efter att vara banbrytande och inspirerande. De tänker dock inte stanna där utan kommer att se över hela kulturutbudet.

Bokade band hittills:

Frantic Amber (SE)
Null Positiv (DE)
Spiders (SE)
Vermilia (FIN)
Vokonis (SE)
Browsing Collection (SE)
Zhiva (SE)
Defacing God (DK)
Nocean (SE)
Tyranex (SE)
March (NL/BE)
VA Rocks (SE)
Children Of The Sün (SE)
Moyra (PL)
Lysis (SE)
Vulvarine (AUT)
Spiral Skies (SE)
Crecended (NO)
Dahlia (SE)
Tornet (SE)
Cobra Cult (SE)
Blind For A Moment (SE)
Erain (SE)

Datum:
26-27 juli 2024 i Sätila, Västra Götaland

Biljetter hittar du här!

Hemsida
Facebook
Instagram

Relaterade artiklar