Japanska metalsuccén HANABIE till Sverige för första gången!

Genom att korsbefrukta metalcore med japansk popkultur och Akihabara-estetik slog Tokyobandet HANABIEs debut-ep ”Cherry Blossoms Are Blooming” alla som kom inom lyssningsavstånd med häpnad. Kunde det verkligen låta så här? Och nu är det äntligen dags – 1 juli gör HANABIE sin första Sverigekonsert. Då intar de Kollektivet Livet i Stockholm. Biljetterna släpptes idag fredag.

Sedan debut-ep:n har HANABIE fortsatt uppåt. Musiken har blivit tyngre, låtarna har blivit ännu bättre. Och genom att addera element från hiphop, electronica och nu-metal har de skapat sin helt egna genre, Harajuku-core. En genre som är lika hård som den är catchy.

2023 åkte HANABIE ut på sin första egna Europa- och USA-turné. De gjorde såklart succé. Samtidigt avtäckte de sin majordebut ”Reborn Superstar!”. Och de som fattade, de fattade, de blev sålda direkt.

Nu kommer HANABIE äntligen hit. I juli hälsar vi Yukina, Matsuri, Hettsu och Chika välkomna till Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Räkna med tre ordentliga urladdningar. Det här bör verkligen inte missas.

HANABIE
1 juli:
 Stockholm | Kollektivet Livet
2 juli: Oslo | Cosmoplite
3 juli:
 Köpenhamn | Pumpehuset

Biljettsläpp:
 16 februari kl 10:00 via fkpscorpio.se.

Relaterade artiklar