ROCKSENSATIONEN ELECTRIC FEEL GOOD FRÅN HÄLSINGLAND SLÄPPER SITT TREDJE ALBUM

Electric Feel Good har sedan starten 2015 fortsatt att nyfiket nosa upp nya inspirationskällor och konstant utvecklats som band. Det som från början drog mer åt 60-talshjältarna The Faces med inslag av skramlig actionrock, har idag landat i ett varmt och egensinnigt ljudlandskap med influenser av allt ifrån svensk 90-talsrock som Atomic Swing och Perssons Pack till Ennio Morricone. På fredag den 23 februari släpper bandet sitt tredje album Jane’s Inn (Killed By Records) och detta firas samma kväll med en intim konsert på klassiska Geronimo’s FGT i Stockholm.

”Detta är vår pandemiskapelse där allt fick ta lite längre tid. Vi tillät oss att experimentera mer än vanligt, vilket gjorde att låtarna blev mer varierade och genomarbetade. Vi känner därför att vi med denna platta verkligen hittat vårt eget sound, som på alla sätt representerar de vi är idag – både som individer och som band. Alla inblandade är väldigt stolta över det vi åstadkommit tillsammans, så hoppas verkligen att alla ni som lyssnar uppskattar plattan lika mycket som vi gör!”
 – Electric Feel Good

Annons 

 


Jane’s Inn
 är inspelad av Emil Drougge i Studio Ryssviken och därefter mixad av Hans Olsson. Den sista låten som blev färdig att spela in var lustigt nog albumets singelspår Down In Our Hole. Sångaren och gitarristen Jens Brun började skriva låten på tisdagen samma vecka som det var dags för Electric Feel Good att äntra studion och på torsdagen blev den klar efter att hela gänget suttit tillsammans och knåpat ihop de sista delarna. Dagarna därpå så passade de på att jamma ihop sig för att kunna spela in den och bra blev det uppenbarligen – bandets absolut färskaste låt, skriven i sista minuten, visar sig bli plattans singelspår! 

En annan rolig anekdot är att en “Idol-trea” har smugit sig in på skivan och detta är ingen mindre än Simon Näslund! Hans medverkan var inte planerad, utan en ren bonus efter att bandets organist Alfred Johansson bjudit in sina vänner Elsa Jakobsson och Lisa Amolo Nilsson till studion för att lägga körsång. Det visade sig att de i sin tur känner Simon och frågade om inte han också ville vara med och köra, vilket han tackade ja till. Dessa tre härliga röster kan höras på tidigare nämnda Down In our Hole samt Pandemic Street Freaks.

På fredag den 23 februari är det alltså äntligen dags för Jane’s Inn att få se dagens ljus. Plattan släpps av Killed By Records genom Sound Pollution Distribution. Samma kväll firas släppet med releasefest och ett intimt gig på klassiska Geronimo’s FGT i Stockholm, alldeles intill Sound Pollutions butik i Gamla Stan. Detta kommer bli en sådan kväll det snackas om framöver, så missa inte detta om du har möjlighet att titta förbi. Inom en snar framtid står sannolikt Electric Feel Good på betydligt större scener!


ELECTRIC FEEL GOOD:

Jens Brun – Vocals & Guitar
Gabriel Hansen – Lead Guitar
Tomas Janson – Bass
Filip Wiman – Drums
Alfred Johansson – Organ

ELECTRIC FEEL GOOD ONLINE:

Facebook – https://www.facebook.com/electricfeelgood  
Instagram – https://www.instagram.com/electricfeelgood/  
YouTube – https://www.youtube.com/@electricfeelgood9450
Spotify – https://open.spotify.com/artist/48VS6VXawVmYdJaK6fG8LX?si=X3u3lQBvRWiUcTiLUjoKGQ

Relaterade artiklar