Royal Republic släpper 80-talsinspirerade “LoveCop”

Dags för dina öron att kapitulera – Royal Republic är tillbaka med ett nytt album! Den 7 juni släpps den efterlängtade fullängdaren “LoveCop” (OMN Label Services). Titellåten är ett svettigt engångsligg mellan Metallica och Michael Bolton

Annons 

 

Redan i dag bjuder den självutnämnda power-disco-kvartetten på titelspåret, en dristig hymn som levereras tillsammans med en 80-talsinspirerad träningsvideo för att guida ditt groove genom smittande, svettdrypande basgångar, arenarefränger och explosiva Van Halen-liknande gitarrsolon.

Royal Republic om singeln “LoveCop”:

“This one is here to inform all the love-abiding citizens that you’re basically free to do whatever the fuck you want. If that’s not enough to make you wanna take off your clothes and dance, you are hereby charged with two counts of being a drag. ‘LoveCop’ says you have the right to remain loud! You have the right to remain wicked. So put your hands behind your head… and dance!”

“LoveCop” är Royal Republics femte studioalbum. Skivan, som är producerad av Adam Grahn och Michael Ilbert i legendariska Hansa Studios i Berlin, visar bandets mest djärva, fräcka och briljanta sidor. Nyligen hintade Royal Republic om vad som komma skall. I början av året släppte de skivans första singel “My House” – också den en smutsig, gitarrdriven, funkfylld och framfusig hymn. Bandet beskriver låten som “det senaste vapnet i kampen mot dåliga fester.”

Sedan 2007 har Royal Republic, som består Adam Grahn (sång), Hannes Irengård (gitarr), Jonas Almén (bas) och Per Andreasson (trummor), brutit mot alla rock’n’roll-normer. 2010 äntrade kvartetten musikscenen med debutalbumet “We Are The Royal”, som bland annat innehåller hitsingeln Tommy-Gun, och har sedan dess utvecklats genom fullängdare som “Save The Nation” och “Club Majesty”. Royal Republic är även kända som en tour de force på livescenen. Det har redan meddelats att bandet är klara för flertalet festivalspelningar i sommar, där deras oemotståndliga blandning av attityd, riff och ordlekar återigen kommer att fascinera publiken.

Royal Republics ohämmade hantverksglädje är smittsam, så gör er redo för en musikalisk berg- och dalbana. “LoveCop” kommer att smälta era hjärtan och sätta eld på era högtalare. Ett svettigt engångsligg mellan Metallica och Michael Bolton – “LoveCop” är här för att befria er från era bojor och läsa er era rättigheter.

Förbeställ albumet “LoveCop” albumet här.

Royal Republic – festivalspelningar:

24.05.31 – DE – Gifhorn (Unser Aller Festival)
24.06.01 – FR-Toul (Le Jardin du Michel)
24.06.07 – DE- Nürnberg (Rock im Park)
24.06.08 – DE – Nürburgring (Rock am Ring)
24.06.12-15 – CZ – Hradec Králové (Rock For People)
24.06.16 – UK – Castle Donington (Download Festival)
24.07.12 – FR – LaVille d’Eu (Le Murmure du Son)
24.07.18 – CH – Sion (Sous les Étoiles)
24.08.03 – FI- Pori (Porispere Festival)
24.08.09-10 – PL – Gdańsk (Rockowizna Festival)
24.08.16 – CH – Ennetmoos (Teffli-Rally)
24.08.22-24 – PL – Poznań (Rockowizna Festival)
24.08.24 – DE – Nordhorn (Seventyfive Festival)
24.08.30-31 – PL-Kraków (Rockowizna Festival)

Relaterade länkar

Relaterade artiklar