Black Country Communion släpper nya albumet “V” i juni

Den ikoniska supergruppen Black Country Communion, med talangerna Joe Bonamassa, Glenn Hughes, Jason Bonham och Derek Sherinian, är stolta över att tillkännage den kommande releasen av deras efterlängtade femte studioalbum “V”. Albumet kommer att finnas tillgängligt över hela världen den 14 juni och tunga funk-singel “Stay Free” finns redan ute med musikvideo.

Annons 

 

Producerad av den mångårige samarbetspartnern Kevin Shirley markerar ‘V’ ett monumentalt kapitel i bandets långa karriär. Albumet förkroppsligar en förnyad anda och en utveckling av deras omisskännliga sound.

Shirley:
“For a band that started out as a collection of the best practitioners of their instruments, they very quickly found a unique sound. This time around, it has more purpose, the riffs are tougher, and there are hooks! Yes, hooks! It’s the most cohesive record, full of soul and grit, and I think this is the one that’s going to be the benchmark for Black Country

Glenn håller med:
“In my opinion, we had the best time recording this record at Sunset Sound in Hollywood, tons of fun & a magical recording. Meet you inside the Music.”

“Stay Free” är en kraftfull låt som blandar hårdrockens råa energi med en tung dos blues och kanaliserar andan från legender som AC/DC och Led Zeppelin. Det sätter tonen för vad fans kan förvänta sig av “V” – ett bevis på bandets dynamiska synergi och kreativa utveckling.

Sedan debuten 2010 har Black Country Communion levererat en serie kritikerrosade album, som var och en visar upp gruppens förmåga att förena brittisk bluesrock med amerikansk soul på ett sätt som fängslar publik över hela världen. Deras återkomst med “V” och singeln “Stay Free” bekräftar deras status som rockkungar och hur de växer som musiker och historieberättare.

BLACK COUNTRY COMMUNION

Black Country Communion är en kraftfull supergrupp som kombinerar de otroliga talangerna hos Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath, Trapeze), Joe Bonamassa (Blues Rock Legend), Jason Bonham (Led Zeppelin, Sammy Hagar and the Circle, Foreigner) och Derek Sherinian ( Dream Theater, Sons of Apollo). Deras omvälvande rock är starkt influerad av både brittisk och amerikansk klassisk hårdrock och bluesrockmusik. Sedan starten för 15 år har de odlat sitt rykte, inte bara som fantastiska låtskrivare, utan även som en kraftfull live-akt, som bara överträffas av deras engagemang för sitt hantverk och vilja att utmana varandra för att göra den bästa musiken man kan tänka sig.

Relaterade artiklar