VIDEOPREMIÄR: NATTRADIO – Andra singeln “The Fading Sound”

Nattradio släpper sin andra singel ”The Fading Sound” och bjuder in till nattliga reflektioner.

Annons 

 

Gör dig redo för en fängslande nattlig upplevelse när Nattradio släpper sin andra singel, ‘The Fading Sound. Låten är en naturlig fortsättning på deras utforskning av temat regression – ett ämne som gestaltas i sin helhet på deras kommande självbetitlade album. ”The Fading Sound” är precis som övriga låtar skriven och inspelad mellan kl. 01:00 och 04:00 på natten och levererar en medryckande och mörk resonans som etsar sig fast i lyssnarens minne.

Nattradio är skapat av de erfarna musikerna Niklas och Martin, grundare av kultförklarade gothic doom metal-band som Evercry och Marble Arch (släppta av Century Media Records). Kända för soloprojekt som Martin Rubashov och samarbeten i projekt som Nolavær tillsammans med Anders Fridén från In Flames, samt inom konstscenen (aktuell i den pågående utställingen Liljevalchs vårsalongen 2024).

Nattradio är en konstnärlig utforskning såväl som ett band och hyllar 90-talets gothic
doom metal-scen. Sångaren Martin delar med sig: ”The Fading Sound handlar om en stark längtan efter en ny start. Något som fötts ur en hård verklighet som hunnit ikapp – ett tillstånd så utmanande att det bryter ner dig.” Gitarristen Niklas tillägger: ”Intensiteten av den här upplevelsen utlöser någon form av regression, och resulterar i att musiken som blir en sorts manifestation för det.”

”The Fading Sound” är Nattradios andra tolkning av mörker och förtvivlan. Bandets självutnämnda genre Doom Noir och utforskning av psykologiska djup skapar ett eget perspektiv på genren. Musiken hyllar den inflytelserika 90-talets Gothic Doom Metal-scenen (med band som Anathema, My Dying Bride, Paradise Lost, Type O Negative, The Gathering, Tiamat).

Niklas avslutar: “Vi har upptäckt en väg in i mörka, melankoliska känslor som utgör essensen av vår låtskrivningsprocess. Det är en personlig resa och ett sätt att observera hur vi navigerar känslor oberoende från en extern perspektiv. ”The Fading Sound” sticker ut och representerar ett relevant exempel inom den bredare albumkontexten.”

”The Fading Sound” är planerad att släppas den 15 mars 2024 av Raw Street Noise, följt av det självbetitlade albumet som förväntas släppas den 26 april 2024.

Relaterade artiklar