Stensäker leverans när REACH höll releasefest på Pub Anchor

Trion REACH gjorde sin första spelning på hemmaplan på fyra år, i samband med deras releasefest för nya plattan “Prophecy”, som ägde rum på Pub Anchor. En stensäker spelning som bevisade att bandet MÅSTE spela här oftare.

Annons 

 

Pub Anchor är en intim och stämningsfull spelplats för mindre band. Det är som ett Mekka för hårdrockare. Det blir dock också lätt trångt och svettigt, när en tämligen stor skara åskådare samlas på en och samma plats. Trängseln är ett återkommande störningsmoment under denna kväll, och värmen i lokalen får till och med REACH-sångaren Ludvig Turner själv att utbrista “Orkar ni mer? Jag vet inte om jag gör det”. Å andra sidan är dock denna detalj också något komisk och charmig. Vad gäller själva spelningen i sig finns det verkligen ingenting negativt att anmärka på.

REACH har under sina år som band skyndat långsamt. De har bidat sin tid och testat sig fram vad gäller sound och låtsnickeri, har inte värjt sig från att pressa gränserna och lämna gamla hjulspår. Detta är något som verkligen belönat sig. Bandet behärskar hela spektrat med råge, oavsett om det handlar om teatraliska skräcklåtar som “Nightmare“, effektiva refränger som “The Law” eller för all del, gitarrdrivna melodiösa låtar som “Prophecy” eller den mer experimentella “Save The World” (båda tagna ifrån samma album, nämligen nya “Prophecy”).

Som allra mest berörd blir jag under den svenska låten “Ängel”, en naken och ständigt stegrande låt som för tankarna till band som Kent, där den berörande texten framhäver melankoli då den är som allra vackrast. REACH säljer in allt sitt material SÅ väl och fortsätter de leverera på den här nivån så lär inte Pub Anchor vara stort nog för det här bandet inom några år.

TEXT & MOBILFOTO: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
KONSERT: REACH
ARENA: Pub Anchor, Stockholm
DATUM: 2024-03-28
BÄST: “Ängel” och “Save The World”.

Relaterade artiklar