The Quill – We Burn – Som Dio möter Rush djupt in i de småländska skogarna.

Efter 30 år och tio fullängdsalbum är THE QUILL respekterade veteraner i branschen med en imponerande meritlista som vinner respekt världen över! Med sitt efterlängtade elfte album, “Wheel of Illusion” visar bandet upp en skiva där man i sann The Quill anda har töjt på gränserna, men utan att för den skull göra avkall på sina kraftfulla riff och själfulla melodier.

Annons 

 

The Quill har släppt den nya singeln We Burn, som släpps tillsammans med en fantastisk video som Erwan på Mass Distraction Medias skapat – en perfekt inramning som lyfter fram låtens olika skiftningar på ett fantastiskt sätt.

Bandet kommenterar:
We Burn – detta är klassiskt The Quill rakt igenom – ett riktigt stark riff som grund – men precis när du tror att du fått grepp om låten gör den en u-sväng drar iväg åt ett helt annat håll. Som Dio möter Rush djupt in i de småländska skogarna.

Med en historia som går tillbaka till tidigt 90-tal, har The Quill konsekvent flyttat gränser, blandat kraftfulla riff och själfulla melodier. Albumet utforskar teman som introspektion, motståndskraft och den gåtfulla essensen av verkligheten. Med texter som ger resonans och musik som fängslar, “Wheel of Illusion” står redo att bli ett avgörande kapitel i The Quills musikaliska arv.

The Quill – Wheel of Illusion release 29 Mars 2024.

The Quill – We Burn ute nu på Metalville med exklusiv distribution av Sound Pollution Distribution.

Relaterade artiklar