Dream Theater firar 40 år med Europaturné – med trummisen Mike Portnoy tillbaka i bandet!

Grammy-vinnande metalpionjärerna Dream Theater firar 40 år med en omfattande turné! An Evening With Dream Theater blir den första turnén sedan trummisen Mike Portnoy återvände till bandet, bestående av sångaren James LaBrie, basisten John Myung, gitarristen John Petrucci och keyboardisten Jordan Rudess. I 23 städer i Europa kommer bandet att leverera klassiker och fanfavoriter från sin imponerande katalog och den 8 november kommer Dream Theater till Stockholm Waterfront i Stockholm!

“This tour is going to be incredibly special for all of us! Each show will surely be filled with anticipation and a variety of emotions. We can’t wait to step on stage together once again and begin this historic celebration of 40 years with everyone this Fall. This is just the beginning, and we will have plenty of more exciting Dream Theater news to share in the coming months,” säger Dream Theater

Efter att ha återförenats med trummisen Mike Portnoy har Dream Theater återvänt till studion för att arbeta på sitt 16:e studioalbum, det första med den ikoniska uppsättningen sedan Black Clouds & Silver Linings från 2009.

Bandet har sålt över 15 miljoner skivor världen över och nominerats till tre Grammy Awards, 2022 vann de kategorin “Best Metal Performance” för låten “The Alien”. Med flera hyllade album i ryggen, bland annat Images & Words och Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory, har Dream Theater en stark koppling till sina passionerade fans världen över.

Datum 2024
8 november – Stockholm Waterfront, Stockholm

Biljetter
Biljetter släpps den 12 april klockan 10:00 via LiveNation.se

Relaterade artiklar