The Soundtrack of Our Lives tillbaka på Liseberg i september

Ett av Sveriges största rockband genom tiderna, The Soundtrack of Our Lives, kommer i september att uppträda på Liseberg. För bandet blir det en återkomst till hemmaplan, och scenen de senast stod på 2012. Och det blir legendariskt. The Soundtrack of Our Lives spelar på Stora Scenen den 7 september.

Annons 

 

– The Soundtrack of Our Lives lever verkligen upp till sitt bandnamn. Deras musik är en tidlös blandning av då och nu, som rör hjärtan överallt, säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg.

Bandet bildades i Göteborg på 90-talet, som en sorts supergrupp med medlemmar från det ikoniska Union Carbide Productions. Alltsedan starten har The Soundtrack of Our Lives gjort ett outplånligt avtryck i musikvärlden. Debutalbumet ”Welcome to the Infant Freebase” gav dem en Grammis för årets nykomling, och bandets berömmelse växte sig snabbt utanför landets gränser.

Bland annat har de turnerat med Oasis, och nått internationella öron genom medverkande i soundtracket till tv-serier som Californication och Six Feet Under. 2002 var The Soundtrack of Our Lives även nominerade till en amerikansk Grammy i kategorin alternativ rock.

Bandet består idag av Ebbot Lundberg på sång, Ian Person på gitarr, Mattias Bärjed på gitarr, Martin Hederos på klaviatur, Kalle Gustafsson Jerneholm på bas och Fredrik Sandsten på trummor.

Efter mer än tio års uppehåll återförenades bandet under förra året för ett antal festivalspelningar, som mottogs med överväldigande positiv respons. I sommar åker de på en efterlängtad Sverigeturné, där ett av de sista stoppen är spelningen på Liseberg.

2022 valdes The Soundtrack of Our Lives in i Swedish Music Hall of Fame, vilket cementerar deras plats i svensk musikhistoria.

Den 7 september tar The Soundtrack of Our Lives över Stora Scenen

Konsertbiljetter släpps kl. 09 på liseberg.se.

Relaterade artiklar