Watain till Dalhalla!

Watain till Dalhalla!Watain bildades 1998 och har sedan dess växt till att bli ett av världens största black metal-band. Deras arv refereras ofta till med fascination, rädsla, kärlek, förvirring eller vördnad, men mycket sällan med likgiltighet. Den 31 augusti kommer Watain till Dalhalla!

Bandets ökända liveshower har blivit ett världsfenomen; magiskt laddade ceremonier där det sakralt storslagna kolliderar med rå, vildsint urkraft. Ett sällsamt åkallande av djupets makter eller en våldsamt urspårad Heavy Metal-extas, ingen verkar riktigt kunna sätta fingret på vad det egentligen är som försiggår när Watain spelar live. Men de flesta är rörande överens om en sak; att de inte upplevt något liknande.

Med sitt sjunde studioalbum fortsätter Watain att trollbinda sin publik med en omisskännlig, äventyrlig form av black metal, bearbetad och destillerad under en 25 år lång och stormig historia. Inspelat live i en gammal kyrka på den svenska landsbygden, tar ‘The Agony & Ecstasy of Watain‘ lyssnaren ett steg närmare den innersta kärnan av ett band som alltid strävat efter att uppnå ett så uppriktigt och äkta uttryck som möjligt. Skivan och dess konserter har beskrivits som ett försök att symboliskt efterlikna “när det svarta urhavet för ett ögonblick blir upplyst av helveteselden”.

– Vi ser fram emot att sätta Nordanhimlen i brand med Dalhallas oslagbara miljö som inramning! / Watain

Datum: 31 augusti 2024
Plats: Dalhalla, Rättvik
Biljetterna släpps den 14 april kl. 12.00 via dalhalla.se

Relaterade artiklar