ALBUMRELEASE: Velveteen Queen släpper debutalbumet “Consequence of the City”

Idag släpper Velveteen Queen sitt efterlängtade debutalbum “Consequence of the City”. Bandet hämtar mycket av sin inspiration från ikoniska rocklegender som Aerosmith, Guns N’ Roses och Velvet Revolver och albumet utlovar en blandning av det råa, klassiska sound som påminner om rockmusiken från slutet av 80-talet och tidiga 90-talet. Albumet är inspelat i prestigefyllda CreHate Studios i Göteborg (känt för ikoniska album av band som In Flames, The Halo Effect, Crash Diet och Hank Von Hell).

Velveteen Queen består av fem begåvade unga musiker i 20-årsåldern och har snabbt skapat en nisch i branschen med elektrifierande liveframträdanden och ett sound som resonerar hos fans av klassisk rock. Trots att de bara har släppt ett fåtal singlar på sitt eget skivbolag VLVTN Sound har bandet redan prytt stora festivaler i Sverige, turnerat med Nestor och supportat kända akter som Hardcore Superstar
 
Förväntningarna stiger när Velveteen Queen gör sig redo för det intensiva år de har framför sig, som bland annat inkluderar framträdanden på Sweden Rock Festival tillsammans med legender som Judas Priest, Alice Cooper och Megadeth. Bandet kommer också att öppna för Mammoth WVH i juni och ge sig ut på sin första Europaturné i höst (som täcker Tyskland, Österrike, Schweiz och mer). 

Albumet innehåller tio fängslande spår, inklusive “Stranger in the Mirror“, där Velveteen Queen samarbetat med uppskattade musikerna Peter Keys (Lynyrd Skynyrd) på keyboard, Ryan Roxie (Alice Cooper) på gitarr och Mats Leven (Yngwie Malmsteen, Vandenberg) på bakgrundssång. 
 
Med sitt debutalbum är Velveteen Queen inställda på att fängsla publiken med sitt elektrifierande sound och obestridliga talang. Lyssna in er på “Consequence of the City“, ute idag, den 3 maj. 

Artist: Velveteen Queen 
Album: Consequence Of The City 
Label: VLVTN sounds 
Produced by:
Velveteen Queen and Magnus Ax 
Engineerd by: Oscar Nilsson at CreHate Studio 
Mastered by: Thomas “Plec” Johansson at The Panic Room 

Medlemmar: 
Samuel Nilsson: Vocals and Piano 
Lukas Axx: Lead Guitar and Backing Vocals 
Noah Mardh: Rhythm Guitar and Backing Vocals 
Isac Borg: Drums and Percussion 
 
Gästmusiker:
Peter Keys (Lynyrd Skynyrd) – Keyboard on “Stranger in the Mirror” 
Ryan Roxie (Alice Cooper) – Guitar on “Stranger in the Mirror” 
Mats Leven (Vandenberg, Yngwie Malmsteen, Candlemass) – Backingvocals 
Jake E (Cyhra) – Backingvocals 

Consequence of the City
1. Barrel of a Gun 
2. Trauma 
3. Bad Reputation 
4. Consequence of the City 
5. Stranger in the Mirror ** 
6. Take Me Higher 
7. Last Sensation 
8. You Can’t Take This 
9. Kenny’s Blues 
10. Dreamer 

Velveteen Queen Facebook

Relaterade artiklar