MILE släpper albumet ‘A Shattered Mind’

Idag släpper bandet MILE sitt tredje album ‘A Shattered Mind’ som är deras mest genomarbetade projekt hittils. Låtarna föddes under en tid då bandet isolerade sig i en stuga för att fullt ut kunna fokusera på musikskapandet. Även om låtarna redan var färdigskrivna 2020 valde bandet att låta inspelningen ta sin tid för att säkerställa att varje spår nådde sin fulla potential.

Det melodiska metalbandet MILE har ett modernt sound som blandar heavy metal med hårdrock och kombinerar kraftiga riff med attraktiva melodier. 2015 släppte de sitt debutalbum ‘Lost‘, som streamades över en miljon gånger under det första året. Uppföljaren ‘The World In Focus‘ släpptes 2018 och innehöll den populära singeln ‘Crying in Your Sleep’ som hamnade på flera stora spellistor. 

Bandet är känt för sin dominanta scennärvaro och har en energi som sällan lämnar publiken oberörd. Genom åren har MILE spelat på festivaler tillsammans med  jättar som Twisted Sister, Alice CooperSabatonHammerfall och Europe.

Idag släpper bandet sitt tredje album ‘A Shattered Mind’ som är deras mest genomarbetade projekt hittils. Låtarna föddes under en tid då bandet isolerade sig i en stuga för att fullt ut kunna fokusera på musikskapandet. Även om låtarna redan var färdigskrivna 2020 valde bandet att låta inspelningen ta sin tid för att säkerställa att varje spår nådde sin fulla potential.

‘’Med åren har vi har alla blivit bättre musiker vilket resulterar i bättre inspelningar och mer avancerade låtar. Nu hoppas vi bara att omvärlden är lika redo som vi är när albumet släpps och det ska bli spännande att se vilka reaktioner som väntar.” – MILE

A Shattered Mind finns ute nu. 

MILE

Relaterade artiklar