Monster Magnet kommer till Sverige för spelning på Fållan!

Monster Magnet har under åren släppt flertalet studioalbum, placerats på topplistor runtom i världen och spelat live tillsammans med namn som Aerosmith, Metallica och Rob Zombie. Bandet har bagaget fyllt av hits som ”Powertrip” och ”Space Lord”, och i höst ger de sig ut på sin turné ”35th Anniversary European Tour” där det blir ett stopp i Sverige för en spelning på Fållan den 16 oktober.

Monster Magnet anses vara ett av de mest kreativa och mångsidiga amerikanska banden idag och de tillskrivs att ha banat vägen för “stoner rock”-genren. De är kända för sitt unika sound, äkthet som band, förmåga att musikaliskt växa och intelligensen i deras låtar. Genom att förena garagerock, progressiv rock, heavy metal, punk och psykedelia har de skapat en egenartad musikalisk fusion.

År 1995 släppte de albumet “Dopes To Infinity”, med låten “Negasonic Teenage Warhead“, vilket blev en stor framgång. Tre år senare, 1998, kom “Powertrip” som blev deras stora genombrott och 1999 certifierades albumet guld av RIAA. På detta album finns låtar som “Powertrip” och “Space Lord“, som båda nådde toppen av Billboards “Mainstream Rock Songs”-lista.

“Hot damn! 35 years and it feels gooood! Of course, this celebration will not be spent by us hanging around our homes huddled over some cake with too many candles on it. We gotta get on that bus and blow out some serious noise in multiple locations! It’s called a tour. The Monster Magnet 35th anniversary European Tour to be exact. Brothers and sisters, you are more than welcome to be part of that noise! We can’t wait to see you! Rock on” – Dave

Datum 2024
16 oktober – Fållan, Stockholm

Biljetter
Biljettsläpp fredag 10 maj klockan 10:00 via LiveNation.se!

Relaterade artiklar