VILT släpper singeln ‘The Death Of A Stranger’

Idag släpper VILT singeln ‘The Death Of A Stranger’ från EP:n som planeras släppas senare i vår. Låten innehåller VILT karaktäristiska sound och är skriven utifrån någon som förlorat all tro och hopp. Låten skildrar en individ som har isolerat sig från omvärlden och finner sitt enda svar i en destruktiv spiral av missbruk och självskadebeteenden.

Det Linköpingsbaserade Thrash- och melodiska death metal bandet VILT strävar efter att ta det klassiska skandinaviska soundet till nya höjder. Genom aggressiva riff, snabba trummor och intensiva sånginsatser har de redan etablerat en unik signaturstil, där varje nytt släpp framhäver deras passion för genren. 2022 släppte VILT tvåspårs-singeln ‘Adversary’ som fick ett enormt fint mottagande, bandet blev bland annat bokat till In Flames festival Dalhalla Brinner

“The Death Of A Stranger” skrevs i sorg efter någon jag brydde mig väldigt mycket om gick bort. Den står som en evig påminnelse att ta hand om sina nära och kära, även att behandla främlingar som vänner, för du vet inte vad dem bär på.” – VILT

Relaterade artiklar