Australiensiska hårdrocksbandet Airbourne kommer till Sverige 2025!

Det australiensiska hårdrocksbandet Airbourne, kända för sina framträdanden och raka rock ‘n’ roll-sound, kommer till Sverige för en spelning på Filmstudion i Göteborg den 17 mars 2025. Bandet har gjort sig kända med låtar som “Runnin’ Wild”, “Too Much, Too Young, Too Fast” och “Live It Up”, och album som “Runnin’ Wild”, “No Guts. No Glory.” och “Breakin’ Outta Hell”.

Annons 

 

2007 slog Airbourne igenom med debutalbumet “Runnin’ Wild”, som certifierades Silver i Storbritannien och nådde topp 30 på ARIA Albums Charts, samt listades på US Billboard 200; Storbritannien, Frankrike, Österrike och Schweiz albumlistor. Deras andra album, “No Guts. No Glory.“, kom ut i mars 2010 och nådde topp 20 i Australien, Österrike, Nya Zeeland, Finland, Grekland, Sverige och Schweiz, samt plats 31 i Storbritannien och topp 100 på US Billboard 200. Deras tredje studioalbum, “Black Dog Barking” (2013), nådde plats 17 i Australien och topp 20 i Österrike, Finland, Tyskland, Nya Zeeland, Sverige och Schweiz, samt topp 100 i Storbritannien, Spanien, Norge och Frankrike. I oktober 2016 släppte Airbourne sitt fjärde album, “Breakin’ Outta Hell”, som nådde topp 5 i Österrike, Tyskland och Schweiz; plats 9 i Storbritannien; och topp 20 i Australien.

Med en imponerande katalog av album har Airbourne befäst sitt rykte som en kraft att räkna med inom rockvärlden, och de har fått kommersiell framgång samt kritikerros och en nominering för “Årets album” vid Classic Rock Roll of Honour Awards.

Kända för sina explosiva liveframträdanden har Airbourne skaffat sig en lojal global följarskara och har spelat uppskattningsvis över 1100 konserter sedan bandets bildande, inklusive flera framträdanden på några av världens största festivaler som Wacken, Download, Hellfest, Rock am Ring och Rock im Park. Deras intensiva turnéschema har sett dem dela scen med rocklegender som Iron Maiden, Motörhead och The Rolling Stones.

Datum 2025
17 mars – Filmstudion, Göteborg

Biljetter
Biljettsläpp onsdag 19 juni klockan 10:00 via  LiveNation.se! 

Relaterade artiklar