Tungt och ösigt med Black Stone Cherry

Black Stone Cherry är ett band som är ett av banden jag upptäckt på Sweden Rock Festival som som en magnet drog mig till scenen med deras tunga groove. Den minnesbilden har aldrig försvagats utan bara byggts på för varje gång då jag gått och sett dem. Och tamigfan var det samma denna gång.

De här killarna har inte bara ett skönt sound, de har ett röj i och med gitarristen Ben Wells som inte kan stå still och typ nya basisten Steve Jewell Jr. som konstant är i rörelse medan de på något sätt lyckas träffa tonerna. Det är lite som i deras mest spelade låt, det är liksom en fet BOOM! som dyker upp hela tiden precis när man tror att det ska trappas ner lite. I och för sig var ju trumsolot lite en paus men ändå något som gav en chansen att ta en klunk öl mellan de taktnackryckningar som infann sig hela tiden.

Från senaste plattan kördes väl 3 varav Nervous var tveklöst bäst och en låt som kommer få en fast plats på deras set även inför nästa turné. De här Kentucky-killarna har en sånt sväng och groove som man letar efter och jag är väldigt glad att ha funnit dem och det var verkligen en ynnest att få se körsbären igen. Chris Robertsons sköna stämma och cola stil plussade på feelingen och flankerade resten av gänget perfekt och även om det var nån dipp här och där så var den aldrig långvarig utan de hittade de alltid tillbaka till sitt sväng. När de körde avslutande trippeln White Trash Millionare, Blame It On The Boom Boom samt Lonely Train så var det som en raket som startade och vi slutade på en ännu högre topp än vad vi började. Det här gänget ger alltid allt och en show där man går ifrån glad!

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Black Stone Cherry
ARENA: Rock Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2024-06-07
BÄSTA LÅTEN: Trippeln White Trash Millionare, Blame It On The Boom Boom samt Lonely Train!!!
BÄSTA MINNET: Draget som Ben Wells och Steve Jewell, Jr. har på scenen!
SÄMSTA MINNET: Kanske lite mindre trumsolo?

Relaterade artiklar