Charmig brutalitet när Slaughter to Prevail gör Sverigedebut

Ryska Slaughter to Prevail, med det virala fenomenet Alex Terrible i spetsen, gör Sverigedebut på Sweden Rock Festival 2024 och med både brutalitet och charm så får de festivalpubliken på fall.

Sedan invasionen av Ukraina 2022 har det inte direkt kryllat av ryska akter på diverse spelställen. Slaughter to Prevail fördömde dock den ryska regimen i ett mycket tidigt stadie och bandmedlemmarna är numera bosatta i USA, där de kunnat bygga vidare på sin musikkarriär. Under den andra dagen på Sweden Rock Festival 2024 intar bandet Rock Stage och gör därmed sin första Sverige-spelning någonsin. Hur det går? Jodå, det går hem och det dröjer inte länge innan flertalet åskådare (som förmodligen inte varit bekanta med bandet på förhand) gapar och skrattar i ren chock över den brutala growl som Alex Terrible förärar oss med.

Under spelningens inledning så bär samtliga bandmedlemmar dödskallemasker, men Alex drar snabbt av sig sin och pendlar mellan att blänga och flina åt publiken, lite som att han vill visa sig hård och tuff men också glad och öppen samtidigt. Det är en publikinteraktion som faller förvånansvärt väl ut och publiken tycks ändå ta åt sig bandet med värme, något som framgår extra tydligt när Alex under ett mellansnack tackar publiken för all support och verkligen tycks vara genuin i sina ord.

När bandet väl värmt upp publiken så tar det ordentligt med fart fram mot slutet när det uppstår både circle och moshpits och publiken bjuds på en STENHÅRD version av “Du Hast” som skulle få till och med Rammstein själva att häpna. Bandet bjuder även på riktiga tungviktare som “1984” som är en protest mot den ryska regeringen. En brutal men underhållande och faktiskt ganska charmig spelning. Tummen upp!

TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Slaughter to Prevail
ARENA: Rock Stage, Sweden Rock Festival 2024
DATUM: 2024-06-06

Relaterade artiklar