Dream Evil tillkännager nytt album och första singeln “Metal Gods”

Svenska heavy metal-gruppen DREAM EVIL är äntligen tillbaka! Sju år efter deras senaste album ‘SIX’ har det Göteborgsbaserade bandet tillkännagett sitt sjunde studioalbum “Metal Gods” som släpps den 26 juli i år (via Century Media Records). Titelspåret med samma namn har redan släppts med tillhörande musikvideo.

Dream Evil om albumet:
“DREAM EVIL är äntligen tillbaka! Det har gått sju år sedan vi släppte vårt senaste album SIX, så vi är exalterade över att återvända för revansch nu! Väntan borde inte vara förgäves för någon, eftersom vi är extremt nöjda med resultatet av alla låtar på Metal Gods. Det är en klar och tydlig ståndpunkt för DREAM EVIL och en respektfull nick till våra influenser såväl som till den traditionella melodiska Heavy Metal-rörelsen i allmänhet. Vi hoppas att du kommer att gilla det lika mycket som vi gör!?”

Dream Evil om titelspåret “Metal Gods”:
“Det handlar om våra Heavy Metal-hjältar i det förflutna och nuet, en hyllning till Metalgudarna som skapade och fulländade genren Heavy Metal. Det är alltid kul att arbeta med Patric Ullaeus och se magin han skapar…Spela HÖGT och njut!”

Kolla in albumets första singel/musikvideo ‘Metal Gods’ (regisserat av Patric Ullaeus):

DREAM EVIL line-up:
Sören Fardvik – Lead Drums
Fredrik Nordström – Lead Rhythm Guitars
Niklas Isfeldt – Lead Vocals
Peter Stålfors – Lead Bass
Markus Fristedt – Lead Lead Guitar

DREAM EVIL – Live 2024:
05.06. Sölvesborg (Sweden) – Sweden Rock Festival
14.06. Göteborg (Sweden) – Gothenburg Metal Temple
30.08. Eskilstuna (Sweden) – A Heavy Metal Summer Rock Shock
04.09. Atlanta (USA) – ProgPower USA XXIII
18.10. Gävle (Sweden) – Centralteatern
19.10. Sundsvall (Sweden) – Centralen
20.10. Stockholm (Sweden) – Biblioteket Live
25.10. Göteborg (Sweden) – Galej
26.10. Malmö (Sweden) – Plan B

Relaterade artiklar