En arbetsseger av The Haunted

När ett av Sveriges mesta melodiösa thrash/death metal band The Haunted var på gång att inta Sweden Stage var det ingen tvekan att man var tvungen att ta sig dit. Allt från vädret till ljud och samspel knakade lite från början, men stegrade stadigt och säkert ju längre konserten pågick och det hårt arbetande The Haunted tog sig segrande i mål.

Med gott om folk tillströmmandes till slänten framför Sweden Stage när molntäcket precis hade spruckit upp infann sig den där klassiska festivalstämningen perfekt till att The Haunted intog scenen. Trots The Haunteds sköna metal så var det nåt som inte riktigt stämde under första låtarna. Vissa ljudproblem med glappande ljud här och där – i alla fall ut i PA:t – lyckades dessutom smyga sig in som förmodligen störde en del. Det syntes ändå att det fanns gott om energi och kämparglöd i bandet och i och med 99 tog konserten lite mer fart och när Trespass drogs igång efter den kände jag igen mitt The Haunted igen. Kanske det behövdes en liten uppvärmning innan maskineriet kom igång. När de väl kommit till Hollow Ground så stämde det mesta och när de väl kom till avslutande klassikern Hate Song så var vi absolut helt hemma och lyckan total.

Att se Jensen, Englund, Aro, Björler och Erlandsson köra ut den förföriska metal som The Haunted har i sin katalog var trots vissa problem en njutning och den vitamininjektion som behövdes för att få fart på dagen. Och visst var det väl så att Bullet Hole som drogs av efter Hate Song var något som fanns tid för och inte var planerat, eller? Hursomhelst var det en mycket glad överraskning och något som på något sätt kändes som att vi firade deras arbetsseger! Nu väntar vi bara på nästa album som det ryktades om att det var något på gång med under 2022 så de kan dyka upp på scener igen med lite nytt skönt material!

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: The Haunted
ARENA: Sweden Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2024-06-07
BÄSTA LÅTEN: Trespass är alltid oemotståndlig!
BÄSTA MINNET: Kämparglöden och energin!
SÄMSTA MINNET: Svajig start och lite ljudproblem.

Relaterade artiklar