Fullt ös med The Baboon Show

Sista festivaldagen nere i Sölvesborg och väderprognosen såg inte särskilt positiv ut. Men likväl letade sig solen fram runt lunchtid och The Baboon Show intog Sweden Stage där det var gasen i botten som gällde. Såhär ska det gå till!

Ja, vilken festival mår inte bra av lite röjig gammeldags punk? Under första etappen av Sweden Rock Festival 2024:s sista dag var det åtminstone inte någon som blev utan energikick, när The Baboon Show satte igång och spelade med en övertygelse och inlevelse som i normala fall skulle skådas hos en headliner. Att The Baboon Show, med den ack så självklara frontkvinnan Cecilia Boström i spetsen, intar scenen med en både en kaxig attityd och en sjuhelsikes energi får ironiskt nog just flera av årets (ganska trötta) headliners att blekna.

Spelningen på Sweden Rock blir den första som jag själv upplever med det här bandet, men det blir verkligen inte den sista. Jag rycks med ordentligt i svänget som uppstår under låtar som “Me, Myself And I” och “Playing With Fire”. Det ska erkännas att en stor del av ens fokus som åskådare riktas mot Cecilia som med sin starka röst och karismatiska scenpersonlighet lever sig in i musiken ordentligt, och levererar lika säkert som ett brev på posten (En alldeles för gammal liknelse idag men nåja). Publikinteraktionen är något alldeles extra och det blir riktigt härlig feststämning när hon ger sig ut i publiken och får ett gäng att sjunga med i “You Got a Problem Without Knowing it“.

Med det sagt så ska dock även övriga bandmedlemmar prisas, då de alla bidrar med skön musikalitet och spelglädje. Publiken applåderar ständigt och jag kan inte urskilja en enda uttråkad person under detta gig. En härlig lunchunderhållning en festivallördag!

TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: The Baboon Show
ARENA: Sweden Stage, Sweden Rock Festival 2024
DATUM: 2024-06-08

Relaterade artiklar