House Of Metal lägger till Orden Ogan till årets line-up

House of Metal (8-9 nov) är en två dagars inomhusfestival i Umeå med inriktning på metal i dess olika former. Festivalen låter nu meddela att senaste tillskottet till årets line-up är tyska Power Metal-bandet Orden Ogan som förra veckan spelade på Sweden Rock. Bland tidigare släppta band ser vi till exempel Dismember, Enforcer, Bewitcher och Dark Funeral med flera.

Annons 

 

Orden Ogan
Tyska Power Metal-bandet Orden Ogan drog igång sin karriär redan 1996 med ett gäng demo-tapes, men det var inte förrän 2008 i och med bandets debut-album ”Vale” som allting började
röra på sig ordentligt. Med efterföljande albumet ”Easton Hope” 2010 hittade bandet sitt
sound som går att förnimma även idag. Bandet har inte snöat in sig på specifika teman utan
har gjort tema-skivor om allt från pirater, vilda västern till AI osv. Konserten under årets
House of Metal blir bandets fjärde i Sverige någonsin!

OM HOUSE OF METAL
House of Metal är en två dagars inomhusfestival med inriktning på metal i dess olika former. Festivalen gick av stapeln för första gången i februari 2007, i Umeå Folkets Hus. Festivalen har en maxkapacitet på 2400 besökare per kväll och har 18-årsgräns. HoM har tre scener och totalt uppträder varje år cirka 20 band från Sverige och övriga världen. 

Ambitionen är att bli Sveriges bästa metalfestival och med tunga namn som Anthrax, Lamb of God, Behemoth, Meshuggah, Soilwork, Satyricon, Pain, Nocturnal Rites, Entombed, Opeth, Samael m.fl i sin historik har festivalen tagit stora kliv mot detta mål. Festivalen har fått ett otroligt positivt mottagande av både media och gäster och har långväga besökare från bland annat Japan, USA, Tyskland och England. House of Metal har en bred publik i varierande åldrar.

TIDIGARE SLÄPPTA BAND:
Ambush (Swe), Bewitcher (USA), Dark Funeral (Swe), Defleshed (Swe), Dismember (Swe), Enforcer (Swe), Mo rk Gryning (Swe), ORM (Den), Loch Vostok (Swe), Skitarg (Swe)

Facebook Orden Ogan

House Of Metal

Biljetter hittar du här!

Relaterade artiklar