Megadeth på Sweden Rock Festival

Dave Mustaine och hans Megadeth är alltid ett nöje att se live och visst blev det i princip så även denna gång, men trots en diger uppradning av idel klassiker så fattades lite av det lilla extra till att börja med och nog kunde väl Dave ha bjudit till lite och språkat samt interagerat med Sweden Rock Festival-publiken lite mer. Det hela vände dock i mitten av setet och slutade med flaggan i topp i och med klassikern Holy Wars… The Punishment Due!

Efter en lång väntan för oss som tog oss till Rock stage precis när 5FDP kört igång så körde Megadeth äntligen igång med albumöppnaren The Sick, the Dying… and the Dead! från senaste plattan. Trots att det känns som att nytillskottet Teemu Mäntysaari passar perfekt med bandet samt till och med överglänser tidigare gitarristen Kiko Loureiro mestadels brottades Megadeth lite med ljudet och en Dave Mustaine som sparade ordentligt på orden mellan låtarna. Nu har han ju aldrig varit någon motormouth, men sa han mer än tjugo ord totalt under konserten mellan låtarna?

Fast det kändes något oinspirerat ibland efter öppningslåtarna var det ändå tryggt att vallas säkert mellan härliga låtar i Megadeths katalog, men det var i allsången och stämningen under A Tout Le Monde som allt fick nytt liv och under efterföljande Tornado of Souls där Teemu fullkomligt toklevererade ett av Marty Friedmans bästa solon han skrev under sin tid i Megadeth.

När Dave vallade oss i hamn med avslutande Symphony of Destruction, Peace Sells samt Holy Wars… The Punishment Due var ändå lyckan total och våra hjärtan var fyllda med megametalglädje. Inte illa alls, men visst har jag sett och vet att Megadeth kan ännu bättre än så här.

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Megadeth
ARENA: Rock Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2024-06-05
BÄSTA LÅTARNA: Tornado Of Souls, Holy Wars… The Punishment Due, och A Tout Le Monde
BÄSTA MINNET: Att Teemu Mäntysaari drar av Marty Friedman-solot i Tornado Of Souls så bra
SÄMST: Grötigt bastrumsljud och en lite mer än vanligt introvert Dave Mustaine.

Relaterade artiklar