Mest mysigt med Dream Evil på Sweden Rock Festival

När det fanns en chans att se Dream Evil så slöt många upp och fick sig en stadig dos av deras power metal. Dock förtogs lite av det onda av det myspys som de snarare förmedlade om och om igen, men trots visst energitapp i mitten av setet var det ändå en skön konsert de bjöd på.

Med gott om folk framför Blåkläder Stage fixade Dream Evil till en brakstart med senaste singeln Metal Gods följt av klassikern Chasing The Dragon, tyvärr inkluderat lite ljudproblem vad som verkar ha varit småscenernas standard titt som tätt.

Att spelglädjen fortfarande finns där var det ingen tvekan om, men det var lite väl tama mellansnack samt lite väl mysiga ofarliga killar i solen med sina instrument som förtog lite av den Dream Evil-stämning som förväntades. Dessutom saknades en edge och energi i framförandet mellan två första låtarna och sista låten. Men visst fick vi trots det serverat mycket bra på silverfat i eftermiddagssolen såsom sköna Crusaders’ Anthem och The Chosen Ones som ändå var kul att få höra live.

Att rösten fortfarande håller visade Niklas Isfeldt ordentligt i avslutande The Book Of Heavy Metal som fick en att haja till och fick headbangingmuskeln att vakna till liv hos de flesta som befann sig framför Blåkläder Stage. I den låten växlade de upp ordentligt och man kände verkligen igen Dream Evil-energin igen. Mest en mysig stund men lite skönt evil och Dream Evil-energi smög sig allt fram i slutet där.

ROCKBLADET.se 5 out of 10

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Dream Evil
ARENA: Blåkläder Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2024-06-05
BÄSTA LÅTEN: The Book of Heavy Metal
BÄSTA MINNET: The Book of Heavy Metal är en jävligt bra låt!
SÄMST: Lite avsaknad av energi i mitten av setet och lite för svalt mellansnack.

Relaterade artiklar