MICHAEL SCHENKER släpper singel i samarbete med Erik Grönwall & Slash

Michael Schenker återvänder till sina år med UFO med albumet ‘My Years With UFO’ som släpps den 20:e september. På första singeln ‘ Mother Mary’ gästar Erik Grönwall på sång och Slash på gitarr.

Annons 

 

Michael Schenker är en av rockvärldens mest kända gitarrister. Redan som tonåring gjorde han sig ett namn när han var med och bildade Scorpions. I mitten av 70-talet började Schenker så spela med UFO och skrev med dom rockhistoria. När Michael Schenker sedan bildade MSG cementerade han sin roll som en av rockens mest tongivande gitarrister.

Detta album, som producerats av Schenker själv tillsammans med Michael Voss, hyllar hans år med UFO och markerar att det var 50 år sedan han (som 17-åring) blev erbjuden jobbet i UFO. Alla de mest älskade UFO låtarna skrevs under den här perioden, bland annat ’Lights Out’, ’Only You Can Rock Me’ och såklart också ’Doctor, Doctor’.

Som första singel släpps en fantastisk version av ’Mother Mary’ som gästas av Slash på gitarr och vår egen Erik Grönwall på sång.

Trots att Michael Schenker bara var med i UFO under sex år så var dessa år oerhört produktiva och har banat vägen för många efterföljande rock och hårdrocksband. Det är talande att ett megaband som Iron Maiden alltid spelar ’Doctor, Doctor’ strax innan de kliver på scenen.

När Schenker nu väljer att återbesöka dessa klassiska UFO låtar har han bjudit in gräddan av dagens hårdrocksmusiker för att gästa! Vi vet redan att Slash och Erik Grönwall är med på en låt, bland listan av andra gästar hittar vi: Axl Rose (GN’R), Joey Tempest (Europe), Roger Glover (Deep Purple), Dee Snider (Twisted Sister), Biff Byford (Saxon), Joel Hoekstra (Whitesnake), Kai Hansen (Helloween, Gamma Ray), Stephen Pearcy (RATT) och en hel radda fler. På ’My Years With UFO’ hittar vi nyinspelningar av 11 klassiska UFO låtar, och detta är bara början eftersom Schenker redan börjat arbeta med nytt material.

’My Years With UFO’ släpps fysiskt och digitalt 20 september via earMusic/Playground.

Track list:

1. Natural Thing feat Dee Snider & Joel Hoekstra
2. Only You Can Rock Me feat. Joey Tempest & Roger Glover
3. Doctor Doctor feat. Joe Lynn Turner & Carmine Appice
4. Mother Mary feat. Slash & Erik Grönwall
5. This Kids feat. Biff Byford
6. Love To Love feat. Axl Rose
7. Lights Out feat. Jeff Scott Soto & John Norum
8. Rock Bottom feat. Kai Hansen
9. Too Hot Too Handle feat. Joe Lynn Turner, Adrian Vandenberg & Carmine Appice
10. Let It Roll feat. Michael Voss
11. Shoot Shoot feat. Stephen Pearcy

Relaterade artiklar