Överraskningsspelning med D-A-D på Sweden Rock Festival

Plötsligt dök det upp rapporter om att D-A-D skulle spela i Pistonheadtältet och att man skulle ta sig dit för att detta skulle bli något spektakulärt. Mycket riktigt blev det en spelning för historieböckerna!

Med D-A-D svansande runt på festivalen med signeringssessioner samt promotion inför den kommande skivan viskades det lite om att de kanske skulle spela nånstans. Det spekulerades även om att de skulle ersätta Bruce Dickinson ifall han inte blivit kvitt den elaka förkylning som han, bandet och crew:et ådragit sig tidigare i veckan. Med kort varsel blev det klart att de var klara för en kort promospelning i Pistonheadtältet. Ryktesspridningen var snabbt igång och de som nåddes av informationen samt litade på ryktet är det bara att gratulera för jädrar vilken spelning det blev!

Wrestlingringen i Pistonheadtältet var inklädd i ett svart skynke och efter Rockklassiker Allstars avslutade med Fear of the Dark samt The Trooper med Blaze Baley på sång började publiken sakteliga dra sig ut ur tältet. Plötsligt hördes en gitarr i PA:t och introt till Jihad fyllde lokalen och skynket drogs ner (om ändock med vissa problem) och man såg D-A-D stå i ringen och spelade. Vilket drag. Vi blev även bjudna på de två singlarna som släppts inför albumsläppet den 4:e Oktober – 1st, 2nd & 3rd och The Ghost -samt Bad Craziness och avslutningsvis den självklara Sleeping My Day Way med ett extended mellanparti samt solo som numer nästan är standard och något som jag tackar dem innerligt för. Hur lät nya låtarna då? 1st, 2nd, & 3rd var en lite rivigare historia medan The Ghost var mest lite lugnare och softare, men allt lite mer känsla och fart i än på skiva.

Med mickar åt alla håll gick bandet runt och bytte hejvilt platser under konserten – love it. Det enda något irriterande var väl att Jesper frågade gång på gång om publiken förstod vad han sade… men men det var ju så mysigt och intimt med ett lössläppt D-A-D så det var väl ok. En toppenöverraskning och skönt mini-gig! Grattis alla som hade turen att vara där.

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: D-A-D
ARENA: Wrestlingringen i Pistonheadtältet / Sweden Rock Festival
DATUM: 2024-06-07
BÄSTA LÅTEN: Sleeping My Day Away
BÄSTA MINNET: D-A-D spelade i en wrestlingring. I EN WRESTLINGRING!
SÄMSTA MINNET: Det var ett väldans frågandes från Jesper om vi förstod vad han sa. Tycker lite synd om alla die-hard-D-A-D-fans som missade denna unika spelning.

Relaterade artiklar