Party med ett högenergiskt Electric Callboy

Tre ord: HERREGUD. VILKET. PARTY.

Vi börjar med det uppenbara. Ja, Electric Callboy är en vattendelare med sin electronicore. Den här musiken är inte gjord för alla, utan det kommer finnas både älskare och hatare. Och nej, det här kanske inte är något man sätter på en skiva med för att man vill höra kvalitativ musik med seriösa budskap. Men det är party, röj och glädje. Eller nej, ordet glädje är för svagt, låt oss säga ”Eufori” istället. Det här är det ultimata partybandet och det behövs på en festival.

Redan i första låten ”Tekkno Train” bränner bandet av både konfetti och pyro, vilket omedelbart sätter fyr på publiken vars jubel och studsande lär ha skakat om marken på hela festivalområdet. I tredje låten, ”Spaceman”, bildas en moshpit som är alldeles för intensiv för undertecknad och kort därpå är det allsång för hela slanten när bandets tolkning av Cascadas ”Everytime We Touch” rivs av, med stora bokstäver på storbildsskärmarna. Samma typ av allsång uppstår även senare då vi också får avnjuta vers och refräng av ”I Want It That Way”. Säga vad man vill om alla tuffa hårdrockare där ute, men det går uppenbarligen utmärkt att sjunga boyband-musik också. Härligt faktiskt!

Som allra mest lyriskt är det dock under bandets egna låtar, och de är inte direkt kända för att spara på krutet. Oavsett om det handlar om rökare som ”Hypa Hypa”, ”Pump It” eller ”We Got The Moves” så är det ständigt gasen i botten och show som gäller. Konfettin regnar över publiken, de höga eldsflammorna får svettpärlorna att rinna och bandets högenergiska frontmän, Kevin Ratajczak & Nico Sallach, hinner med allt från flertalet klädbyten och publikinteraktionen är ständigt där. När senaste singeln ”Ratata” spelas tillsammans med Babymetal på storbildsskärmen så vet för övrigt intensiteten inga gränser. HERREGUD, VILKET PARTY!


TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Electric Callboy
ARENA: Rock Stage, Sweden Rock Festival 2024
DATUM: 2024-06-05

Relaterade artiklar