Publiken var ett med Parkway Drive

När Parkway Drive körde som avslutande band på Rock Stage på Sweden Rock Festivals torsdag kväll så gjordes tydligen inget halvdant. Det var pyro, eld, rök och fullt ställ! Ett performance med mycket känsla, hjärta och med en publikkontakt som hette duga!

Australiensiska metalcorebandet Parkway Drive, kunde de verkligen ta plats på stora Rock Stage? OM. DE. KUNDE! Holy fucking shit! Här var det fullt ställ från början till slut med precis allt. När sångaren Winston McCall gick fram till publiken och skulle börja få dem att sjunga med så var alla redan med på noterna och han sa “Holy shit, you know what to do!” och bara log och tackade innerligt. Så var det under hela konserten – sån skön känsla och så mycket hjärta hela tiden!

Med en jädrigt fet ljussättning och rök kommer man långt, men när man adderar Parkway Drives känslofyllda och sköna metalcore ovanpå det så tar det allt till nästa nivå. Visst sitter inledande Glitch som en bra öppnare med alla effekter, men även lite senare The Void med sin tyngd och så lika även i fartiga men grooviga Idols And Anchors, men det känns speciellt av i avslutningen som startas med den stämningsfulla Darker Still där de tar in ett gäng stråkar som spelar med allt belyst med en otroligt smakfull scenbelysning som nästan var hypnotiserade. Tyvärr kanske det var Winstons svagaste sånginsats under kvällen under den låten, men när de tog oss in i efterföljande stjärtpiskande Bottom Feeder och sedan ännu mer röjiga Crushed där eld kantade hela scenen samt eldkanoner på toppen av scenen sprutade eld som till och med värmde publiken längst bak tog de allt till max. Eller det var så vi trodde, det var precis som Winston sa att “Under de sista låtarna ökar vi!” och under avslutande episka Wild Eyes var det bara till att kapitulera då allt togs till sin spets.

Vilken upplevelse i uppträdande med stort hjärta och känsla, kanske det mesta jag sett från ett metalcoreband faktiskt! Jag vill tacka min vän Lars för att du öppnade mina ögon för det här bandet och nästa gång de är i stan – ring mig – jag kommer!

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Parkway Drive
ARENA: Rock Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2024-06-06
BÄSTA LÅTEN: Wild Eyes
BÄSTA MINNET: Elden som kantar scenen och sprutar från toppen av scenen under Crushed.
SÄMSTA MINNET: Lite svajig sång i Darker Still och lite mer folk borde ha tagit sig dit.

Relaterade artiklar