Rival Sons i toppform

Är det Sweden Rock Festival 2024 eller är det Woodstock 1969? När Rival Sons tar ton så är det nästan så man kan känna doften av mjölkgården där den kultförklarade sistnämnda festivalen en gång ägde rum. Rival Sons 70-talssound är perfekt signaturmelodi för detta.

Rival Sons må vara ett band vars musik kommer till sin absoluta rätt i ett mindre forum, en mer intim klubbspelning till exempel. I slutet av dagen spelar dock inte det faktumet någon större roll. När bandet äntrar scenen och kör i gång med färska låtar som ”Mirrors” och ”Nobody Wants to Die” så sätter sig direkt tonen för en spelning, som fullkomligt trollbinder publiken. Den här oerhört medryckande rock n rollen, vars folklighet är lika lång E45:an, slår inte fel hos vare sig den äldre eller yngre delen av publiken.

Det spelar ingen roll om vi har att göra med fartfyllda styrkepaket som klassikern ”Pressure and Time” där Jay Buchanan springer runt (barfota som alltid) och tar toner som för tankarna till Robert Plants absoluta glansdagar, eller om det handlar om nedtonade berörande låtar som ”Shooting Stars” där det i första hand är fokus på harmonier. Båda dessa typer av låtar funkar alldeles utmärkt på festivalpubliken och det är knappast en slump att flera åskådare runtom mig spontant utbrister ”Så jävla bra!”.

Det här var första gången jag själv fick ta del av Rival Sons-svänget live men det kommer inte vara den sista och Festival Stage får gärna ha en ständig fri slot för de här killarna.

TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO:
Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT:
Rival Sons
ARENA:
Festival Stage, Sweden Rock Festival 2024
DATUM: 2024-06-05

Relaterade artiklar