Skitkul med Steel Panther och “Ozzy”

Steel Panther har blivit en vattendelare och hårklyvare inom hårdrockspubliken. Antingen tokgillar man deras humoristiska, finurliga och plumpa sex-drugs-and-rocknroll eller så är det det värsta som finns. Själv tycker jag man får ta dem med en glimt i ögat och faktiskt se att de tokskämtar om branschen på 80-talet och spelar på allt det bästa och värsta från tiden. Att de dessutom är bra musiker hjälper ju till också när de fick upp rocknrollpartystämningen på Rock Stage mitt på lördagseftermiddagen. Vi som gillade det diggade hårt och skrattade gott åt det härliga spektakel som faktiskt Steel Panther är live!

Redan innan deras paradnummer Eyes of the panther startade konserten fick vi veta av introtracket att vi skulle “Hold on to your vaginas you fucking pussies!” och redan där sattes nivån. I sin sedvanliga spandex gled de upp på scenen och drog av en stor del av den inövade hårdroksposerepertoaren. Skämten haglade mellan låtarna och man blev verkligen underhållen även fast det är rätt så torra historier, men alla skrattade gott åt saker som Satchel: “Jag får ofta frågan om vad som hände med gay-killen i bandet, och jag brukar svara – vi har fortfarande samma sångare, men en ny basist…” eller varför inte segmentet om Rick Allen – trummisen i Def Leppard – att han är “All-right“, lite på gränsen men ändå väldigt roligt. Asian Hooker och Community Property var ändå bäst i setet där den senare bjöd på en hejdundrande allsång till och med. Det var faktiskt riktigt bra partystämning från början till slut. Mitt i setet när Michael Starr gick av scenen för att “byta mic” (p g a en glappande mic då Starr köpt “kokain” istället för batterier “av misstag” ) fick Satchel underhålla oss själv med hans bästa Rhandy Rhodes-imitation och drog igång Crazy Train. Sen när Starr kommer in igen lagom till versen uppenbarar han sig som en helt underbar imitation av Ozzy med allt från gång, gester, sång och där de runda glasögonen samt det sluddriga snacket som verkligen var pricken över i:et. Ingen kunde ju inte annat än bara digga detta.

Och självklart drog de upp ett gäng tjejer från publiken i 17 Girls In A Row som vanligt, men det var lite mer städat än vanligt tack och lov. Gloryhole tog oss äntligen i hamn efter en rolig timme med både allsång och skön publikinteraktion. Säga vad man vill om Steel Panther men de levererade verkligen vad de lovade och mer där till. Det här var skitkul på riktigt!

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Steel Panther
ARENA: Rock Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2024-06-08
BÄSTA LÅTEN: Asian Hooker, Community Property och Crazy Train
BÄSTA MINNET: Michael Starrs imitation av Ozzy och humorn.
SÄMSTA MINNET: Kanske lite färre tjejer på scenen vore nåt?

Relaterade artiklar