Slayer återuppstod på Sweden Rock! Eller?

För tre veckor sedan släppte Kerry King med sitt nya projekt albumet ”From Hell I Rise” och på Sweden Rock Festival inledde de sin festivalsommar. Hur det lät? Bäst hittills!

Vid det här laget har det nog inte undgått någon att det inte var Kerry Kings beslut att lägga ner med Slayer. För oss som saknat de bastanta riffen och det mäktiga soundet känns det därför som rena rama julafton när King nu återigen står på scen, dessutom med ett riktigt gediget sällskap vid sin sida. Kyle Sanders och Paul Bostaph är som gjorda för att kriga med sina tongångar och slå knockout på varje potentiell fiende. Kerry King själv behöver bara uppenbara sig för att jublet ska stiga men som han spelar! Hans fantastiska riff och hans karaktäristiska scenspråk har inte förändrats ett dugg under de år som gott sedan Slayer gick i graven.

En annan smårolig detalj i sammanhanget är att Death Angels Mark Osegueda för övrigt ser ut som att han skulle kunna vara Tom Arayas lillebror. Ja, i långa stunder känns det verkligen som om det är Slayer själva som står på scen igen och det gör ju knappast saken sämre att vi bjuds på ”Raining Blood” innan konserten är slut. När det där introt går i gång…det kan inte ha varit en enda vettig människa ute på fältet i Norje som inte fick gåshud där.

Det ska dock sägas att även om det är coolt och härligt med lite Slayer-material så är det inte nödvändigt. Låtarna från ”From Hell I Rise” står utmärkt på egna ben och soundet är likartat oavsett. Hur ska vi sammanfatta detta? Tja, när både pyroteknik, baskaggar, riff av högsta kvalitet och Marks skarpa röst slår mot dig så kan du inte göra annat än att bocka och buga. Festivalens bästa spelning so far.

TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Kerry King
ARENA: Rock Stage, Sweden Rock Festival 2024
DATUM: 2024-06-06

Relaterade artiklar