Stabilt med Five Finger Death Punch

Årets första headliner på Sweden Rock Festival blev alltså Five Finger Death Punch, förmodligen ett av dem band som vi kommer behöva vänja oss vid i dessa sammanhang när de allra mest klassiska banden av olika skäl tackat för sig. Och visst, det funkar.

Modernitet är i vissa rockkretsar ett fult ord, en kränkning. Den mest konservativa vill nog gärna fortfarande intala sig att vi är fast på 70 eller 80-talet. Verkligheten börjar dock komma i kapp och det är uppenbart att generationsskiftet står för dörren när det kommer till de största festivalscenerna. Five Finger Death Punch går varma i etern, har nått ut till Bandit-publiken och vuxit lavinartat under sina år som band, så att just de står på Festival Stage som headliner är inte mer än rimligt, även om det finns vissa rävar där ute som inte vill acceptera det.

Five Finger Death Punch är ett band som visat var skåpet ska stå på olika arenor så att de också kan ”ta” en festivalscen råder det ingen tvekan om. Förvisso är deras scenshow inte riktigt lika storslagen och påkostad den här gången som den är under deras egna gig men festivalpubliken verkar vara med på noterna ändå. Ivan Moody, som haft diverse problem med hälsan senaste tiden, gör vad han kan och interagerar riktigt bra med publiken, vilket kompenserar för en något mindre suverän sånginsats.

Närvaron, spelglädjen och fansen blir de tre ledorden som hjälper bandet i mål denna afton och låtar som ”Jekyll and Hyde” och ”Sham Pain” slår aldrig fel under en livespelning med sina hookar. Även mer nakna låtar som ”Wrong Side Of Heaven” levererar på ren känsla, även om rösten sviker på vissa håll. Sammanfattningsvis är det inte någon av bandets bästa spelningar, men det är stabilt och det duger bra för nu.

TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Five Finger Death Punch
ARENA: Festival Stage, Sweden Rock Festival 2024
DATUM: 2024-06-05

Relaterade artiklar