Det är dags för NIGHTLINER ROCK CLUB att invigas. Det är en nystartad rockklubb i Eskilstuna som drivs av två eldsjälar, Rockbladets fotograf Rikard Lantz och hans kompanjon Peter Strand vill ta ett nytt grepp genom att bjuda in både små och stora rockakter till KENTS förlovade hemstad E-tuna. Platsen är Biff Grill & Bar. 

nightliner-2017-hawkins-1280x720

PLANERADE EVENT:
6 oktober – Sister (Biff Grill & Bar / Eskilstuna)
3 november – Speed Stroke (Biff Grill & Bar / Eskilstuna)

AVSLUTADE EVENT:
1 September – Niterain (Biff Grill & Bar / Eskilstuna)
4 augusti – Dust Bowl Jokies (Biff Grill & Bar / Eskilstuna)
7 juli – Satan Takes A Holiday (Biff Grill & Bar / Eskilstuna)
2 juni – The Hawkins + The Jacks (Biff Grill & Bar / Eskilstuna)

Rikard Lantz säger:

Det är verkligen dags för detta!

Att Eskilstuna som så länge har vart en väletablerad musikstad saknar en rockklubb där folk kan komma och se mindre och större band är helt otroligt. De ställen som faktiskt har funnits genom åren har stängt igen, av olika anledningar. Eskilstuna är en rockstad och jag tror att det är precis det här som publiken är ute efter.

Det finns ett otroligt sug efter att få komma och spela i Eskilstuna, det märks när man hör sig för och det syns i inkorgen.

Vi börjar med att köra första fredagen varje månad och har i dagsläget redan bokat in tom september. The Hawkins inleder sommaren den 2 Juni tillsammans med det lokala bandet The Jacks. Sen kommer Eskilstunapubliken även att få se Dust Bowl Jokies som lirar den 4 Augusti, mitt under brinnande Park Festival här i stan, då hoppas vi på riktigt bra med folk. I september blir det besök från Norge genom Niterain och det ska bli riktigt spännande.

Vi kommer att hålla till på Biff Grill & Bar här i stan som är en välkänd resturang och det ska bli otroligt kul att tillsammans med Mats som är nöjesansvarig där försöka sätta Eskilstuna på musikkartan igen.

 

Peter Strand säger:

Efter att länge ha saknat en livescen i klubbstorlek där både större och mindre akter kan ses, känns det fantastiskt att kunna erbjuda Eskilstuna en rockklubb där man får se band från hela Sverige, och även band utifrån som är ute på turnéer.

En lagom stor scen för den där klubbkänslan, där man kommer nära bandet, och förhoppningsvis får uppleva den där intimiteten som just klubbspelningar kan ge.

Sätter man ett större band på en sån scen så brukar det bli oslagbart i känsla och upplevelse för både band och publik.

Det har Eskilstuna saknat länge, iallafall när det kommer till en renodlad rockscen! No more! Planerna är stora, viljorna starka och drivet är enormt för att göra detta till det bästa det kan bli!

Jag är jävligt glad att jag bor i Eskilstuna just nu, och jag är ännu gladare över att jag får vara med och bidra till att Eskilstuna äntligen får tillbaka sin efterlängtade och efterfrågade klubbscen för rock! "It's only rock n' roll, but I like it..!"

FÖLJ OSS VIA FACEBOOK.