Rockbladet.se är mediapartner för den nya rockfestivalen ÖSTGÖTA ROCKFESTIVAL, som går av stapeln den 12 maj på Lejongropen / Folkparken i Norrköping. De stora dragplåstren första året blir Örebros stoltheter Smash Into Pieces och babianmetal-bandet Lillasyster.

ostgota-rockfestival-2017-1280x720

ÖSTGÖTA ROCKFESTIVAL är en nystartad rockfestival som kommer gå av stapeln den 12 maj på Folkparken i Norrköping. Initiavtagarna är ett gäng personer som hittills har jobbat mycket inom Norrköpings nattliv och då mestadels med olika typer av events inriktad emot gymnasieungdomar. Albin Selerud, som är VD för bolaget Östgötska Festivalbolaget som står bakom festivalen, säger att han och de andra personerna vill nu hitta nya utmaningar inom rockevent och har sett att det finns ett utrymme att starta ytterligare en festival i Norrköping.

"Vårt mål med kvällen är inte att bedriva kommersiell affärsverksamhet med fokus på vinst %, utan istället siktar vi på att ge en upplevelse över det vanliga, nära kontakt med banden, skön stämning, bra utrustning, bra folk och en trevlig park att ha allt i hoppas vi ska ge publiken precis det de vill ha, Rock och metal i absolut världsklass i en skön miljö!" berättar Albin.

De är nu riktigt stolta över att ha bokat två stora favoritband i form av SMASH INTO PIECES och LILLASYSTER. Vilket är en konstellation tillsammans med JAY SMITH, som också kommer spela på festivalen, som ofta är ett populära var de än spelar.

Smash-Into-Pieces-2016-New2

SMASH INTO PIECES är just nu ute på de amerikanska vägarna och supportar AMARANTHE. De är superaktuella med sitt nya album RISE AND SHINE som innehåller flera stora hits som Merry Go Round, Higher och den senaste singeln YOLO, som streamats flitigt på Spotify.

Lillasyster-Promo-2016

LILLASYSTER är aktuella med sitt album "4" som de släppte förra året. De är kända för att vara ett av Sveriges bästa liveband. Deras Babian-Metal är en symbios mellan rap, funk och metal som ofta får arenor att koka över. De måste helt enkelt upplevas live.

SCHEMA (Kommer ske några förändringar):
affisch-ostgota-rockfestival-schedule-ver1

FAKTA – ÖSTGÖTSKA FESTIVALBOLAGET

Albin Selerud, VD, Festival General
Linus Härdelin, Vice-VD, Säkerhetschef
Ponthus Hamnäs, Kassör.
Anton Svensson, suppleant, Servering och miljö
Erik Hellberg, Suppleant, Tillstånd + polis samt administrativt
 Victoria Nyrop-Sjörén, –, Grafisk designer

| FACEBOOK | BILJETTER |

RELATERADE ARTIKLAR – ÖSTGÖTA ROCKFESTIVAL 2017